Izlet članov in članic društva v Logarsko dolino

V soboto 28. avgusta 2021 smo se po dolgem času člani društva zbrali in se podali na izlet. Izlet je bil poln dogodivščin z izjemno bogatim programom.

V prvem delu dneva smo se popeljali na Štajersko, v kraj Galicija pri Žalcu. Tam smo si ogledali Kmetijo Podpečan, kjer nam je gospodar povedal, da si bomo ogledali kmetijo kar iz avtobusa. Vsi navdušeni smo se zapeljali med presenečenimi kravami in telički. Sledila je degustacijska malica z njihovimi domačimi izdelki. S polnimi trebuščki smo se poslovili in nadaljevali pot proti našemu drugemu cilju Logarska dolina. Tam nas je v kraju Solčava sprejela vodička, kjer nam je preko razstave in multimedijskega filmčka predstavila Solčavo in Logarsko dolino skozi čas. Videli smo tudi fosile, izdelovanje filca, razstavo metuljev in zdravilna zelišča.

Nato je z vodičko sledil ogled Logarske doline in voden sprehod po etnološki poti z zaključkom vzpona na slap Rinko. Seveda smo se na koncu tudi okrepčali z odlično večerjo v Kmečki hiši Ojstrica. Po končani večerji smo se odpravili proti domu polni dobre volje in smeha, kot seveda ve naše društvo.

Poglej na Facebook:

Napiši komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenščina